Over

Deze website is het initiatief van enkele bewoners van het IJsselcentrum van Zutphen. Het IJsselcentrum ligt (ongeveer) ten westen van de Lange Hofstraat en Nieuwstad. De ondernemers daar zijn goed georganiseerd en hebben bijvoorbeeld een city manager bij de gemeente. Toe maar ! De bewoners moeten zichzelf organiseren. We zijn begonnen met emails en whatsapp om het contact tussen de bewoners onderling te stimuleren. Nu breiden we uit naar een platform voor ondernemers en bewoners. Wij zoeken de juiste balans tussen publiek en privaat gebruik van onze buitenruimte.

Marspoortstraat vernieuwd

Groenmarkt vernieuwd

De directe aanleiding voor dit initiatief is het project Rivier in de stad. In februari 2015 beginnen de voorbereidende werkzaamheden en gaat de Groenmarkt op de schop. De IJsselkade ondergaat de komende jaren een complete metamorfose. We begrijpen dat het centrum publiek gebied is waar veel toeristen komen, maar wij willen ook als bewoners leven in een mooie, gezellige en veilige buurt. Nu de gemeente zoveel investeert in onze buurt, willen we meedenken, meeleven en vooral ook meedoen. De gemeente legt de voorzieningen en de stenen, maar wij maken de buurt levendig, gastvrij en aantrekkelijk. De ondernemers en de bewoners werken daarbij samen. Terrassen zijn niet de enige manier om een buurt aantrekkelijk te maken. Uit ervaring blijkt dat als de bewoners genieten van hun buurt en er actief gebruik van maken, de terrassen vol zitten.

 

 

De_Marspoortstraat_te_Zutphen_gezien_vanaf_de_Groenmarkt_met_rechts_het_hoekpand_met_de_Barlheze_-_Zutphen_-_20226342_-_RCE.jpg

De Marspoortstraat gezien vanaf de Groenmarkt

input

Ontwerp IJsselkade

 

Als het in de Jordaan kan, waarom dan niet in het IJsselcentrum ?