Activiteiten in de Marspoortstraat tijdens het Ambacht 21 festival

Tijdens het Ambacht21 festival is de Marspoortstraat de verbinding tussen de activiteiten op de IJsselkade en het Festivalterrein op de Groenmarkt, Houtmarkt en Zaadmarkt.Schermafbeelding 2015-09-08 om 11.35.07 Terwijl op de Groenmarkt ambachten worden getoond (waar nog steeds geld mee verdiend wordt)  en op de IJsselkade een spectaculair waterfestijn wordt gehouden, is er op de Berkelbrug een toegangspoort van 7m hoog, 8m breed en 3m diep: De Poort van het Ambacht. Op de poort komen veel kunstobjecten van lokale creatievelingen.

 

Daarnaast zullen de winkels open zijn. Patricia van Dorsten van Via Patries cbkopent ook haar winkel en zal in een kraam voor haar winkel tweedehands kleding verkopen van het afgelopen seizoen. Een deel van de opbrengst zal ze doneren aan een goed doel.

Frank Dekker van Vanadis heeft een terras voor zijn winkel waar hij voorlichting geeft over natuurlijke uitvaarten. Daarnaast presenteert hij Achterhoekse gebruiken en een antieke koets met houten paard.

a12ece_7e0b804a979b8d7afd0d722802c3d5de.png_srz_p_318_188_75_22_0.50_1.20_0.00_png_srz

In het gebouw van Coopkracht is een expositie van de familie Karrèr en buiten zullen de leden van de coöperatie voorbijgangers uitdagen om een fiets te proberen die anders is dan anders….“Alles wat we maken bij Coopkracht communiceert. Of het nu een tekst is, een website, een database, foto, film, grafisch en industrieel ontwerp. Kom het ambacht van interactie beleven. Bijvoorbeeld met een fiets die net even anders communiceert dan je gewend bent.”

De Marspoort zet de voordeur open en serveert hapjes en drankjes op straat.

Aan de overkant kunnen bezoekers een kijkje nemen in de uitgeverij van Karwansaray Publishers; gespecialiseerd in hoge kwaliteit producten zoals kunst en geschiedenisboeken.

Schermafbeelding 2015-09-09 om 21.56.10In Atelier ‘t Pakhuys op de Berkelkade 15a is de eerste gezamenlijke expositie ooit !!! van bekende IJsselcentrum kunstenaars als Gabriella Dusan, Winston Huisman, Martin Dusan, Ellen Dekker, Rafael, Gerardin Kortweg Maris, Sonja Meijer, Ineke Metz, etc.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.